Imovinski karton Senada Šepića: Težak rad ili moć SDA?

Vijesti 25. apr 201714:17 > 14:49
N1

Senad Šepić isključen je iz Stranke demokratske akcije nakon nekoliko mjeseci otvorenog političkog neprijateljstva s vodstvom stranke čiji je član bio duže od dvije decenije.

 Šepića je Predsjedništvo SDA isključilo zbog, kako je pojašnjeno, bitno narušenog ugleda i nanošenja šteta stranci. Odluka nije iznenadila nikog, očekivala se i ranije, a zbog statusa ostatka ”odmetnute četvorke”, a nakon perioda teških riječi, razlaz i jeste bio jedina opcija.

Izetbegović je, podsjećamo, u svojim medijskih istupima komentarisao Šepićevu imovinu i društvenu poziciju, plaću i opcija putovanja po svijetu uz tvrdnju da mu je to SDA omogućila.

A što to Šepić sve posjeduje? Kakvom se imovinom može pohvaliti? Nekretnine? Ušteđevina? Sve su to informacije dostupne široj javnosti iz imovinskog kartona objavljenog u bazi Centra za istraživačko novinarstvo. Prema tim podacima, Šepić je vlasnik stana od 112 kvadratnih metara koji je procijenio na 269.000 KM. U imovinskom kartonu iz 2014. godine prijavio je automobil peugeot vrijedan 20.000 KM.

Stan mu je pod hipotekom. Šepić se zadužio kreditom od 140.000 KM, a drugi kredit – od 242.000 KM – vraća kao žirant. Potpredsjednik SDA-a 2002. godine nije prijavio ništa. Četiri godine kasnije u njegovom imovinskom kartonu bili su upisani stan i automobil, a 2010. godine dodao je još i zemljište u vrijednosti 17.514 KM. Tada je za suprugu Lejlu prijavio vozilo Ford Focus vrijedan 24.000 KM.

Šepić kaže da je ovaj stan zamijenio za veći. U zemljišnoknjižnim dokumentima stoji da ga je prodao 2014. godine, kao i zemljište.

Kompletan imovinski karton Senada Šepića pogledajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.