Koliko košta ručak u restoranu Vijeća Evrope

Vijesti 25. apr 201716:54 > 20:14
Freeimages.com/ Roger Kirby

Bosanskohercegovački parlamentarci svako malo su na meti kritika zbog komfora u kojem uživaju i privilegija kojima se obilato koriste.

Nedavno ste na N1 mogli ”prelistati” cjenovnik iz restorana Parlamentarne skupštine BiH prema kojem bistra supa, grah varivo i salata koštaju svega marku. Cijene kajgane su 1,5 marka, omleta sa sirom dvije, pohovane piletine, bosanskog čimbura, graška sa piletinom, svinjskog vrata na bečki način – 3,5 marke.

Danas vam donosimo cijene u restoranu Vijeća Evrope koji se ne može ni porediti s onim u čemu bosanskohercegovački parlamentarci uživaju svakodnevno. Tamo su cijene daleko ozbiljnije pa se funkcioneri neće usrećiti ako umjesto nekog drugog restorana u gradu, izaberu onaj na svom radnom mjestu.

Tako se danas u bogatoj restoranskoj ponudi Vijeća Evrope mogao naručiti ručak po cijeni od 19.95 do 24.30 eura (od 39 do 47.50 konvertibilnih maraka). U ponudi dana izdvojene su šparoge sa tri vrste sosa i dvije vrste šunke. Za jelo koje važi za specijalitet u okviru dnevnog menija platite ćete – baš kao da jedete u otmjernim restoranima.

Sami kolači i ostale slastice platit ćete od 8.20 do 9 eura (od 16 do 17.50 maraka), a poređenja radi, isto zadovoljstvo u zgradi Parlamenta BiH koštat će vas 1.5 maraka (0.75 eura).

Treba reći da se u zgradi nalazi još jedan – express restoran s nešto povoljnijim cijenama. Glavna jela platit ćete deset eura, a prilozi su otpriike dvostruko jeftiniji što je za uvjete Evropske unije ipak dosta povoljno. U međuvremenu, prisjetite se kakvom se trošku izlažu bh. parlamentarci u restoranu Parlamentarne skupštine BiH. Meni potražite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.