Kučukalić: Razočarala me izjava Vučića

Vijesti 10. maj 201708:22 > 08:29
N1

Dževad Kučukalić, novinar i publicista, bio je gost Novog dana.

S 13 godina je Kučukalić počeo pisati i godine rada i objavljenih priča su iza njega. Nedavno je objavio i svoju najnoviju knjigu “Vrelo ljeto u Vieni”, odnosno predstavio ju je prilikom dodjele “Novinar godine” za 2016. godinu.

O situaciji u BiH je rekao: “Razočarala me izjava Vučića da je za njega problem i opasnost Bosna i Hercegovina jer mi nismo nikom opasnost, ali da kaskamo, to jeste. Žalosti me što političke snage neće da se ujedine jer nam EU nudi evropski put a mi smo još u zaostacima nacionalizma, privatnih interesa, svađa…”

Jučer je obilježen Dan Evrope, a na pitanje koliko je antifašizam pobijedio fašizam je kazao: “Ohrabrujuće je da su i mlade generacije uključene. Svi su mislili da kada stari borci umru da će se to završiti, ali vidimo da su ostale zrele snage koje znaju koliko je devastacija učinjeno, tako da ohrabruje činjenica što se mlade osobe pojavljuju. Naravno, maršom se ne može promijeniti puno toga ali se može ponuditi to da postoji borba protiv i da se zna šta je to bilo”.