Zašto se ovogodišnja maturantska parada razlikuje od drugih?

Vijesti 13. maj 201717:07 > 19:58
N1

Još jedna generacija učenika stavlja tačku na jedan od najlijepših perioda života. Proslavljaju kraj srednjoškolskih dana učešćem u tradicionalnoj maturantskoj paradi, ali i pokušavaju oboriti Guinnessov rekord za najveću Bachatu.

Maturantska parada, jedan je od godišnjih događaja koji uvijek budi nostalgiju, a istovremeno širi pozitivnu energiju. Svake godine generacije imaju dobar razlog za slavlje, međutim ovogodišnja parada se razlikuje od drugih. Ne samo po tome što se po prvi put pleše planetarno popularna Bachata, već i zbog činjenice da su naumili oboriti svjetski rekord.

Srednjoškolcima iz Sarajeva pridružili su se i učenici iz Donjeg Vakufa. Ilhana Zahiragić, učenica Opće gimnazije MSŠ Donji Vakuf, samoinicijativno je kontaktirala gdina Brekala kako bi i oni učestvovali na ovogodišnjoj paradi.

Ispred Sarajevo City Centra organizovan je i Zumba Masterclass, te su i građani bili pozvani da se pridruže učenicima i uživaju u danu punom plesa, muzike i dobrih vibracija.

Guinnessov rekord možda nije oboren, ali kao što su i sami rekli, bitno je to da su na predivan i zabavan način proslavili zadnje dane srednjoškolskog obrazovanja – dane za koje mnogi kažu da su najlijepši period života.

Detaljnije u priči Zerine Čengić…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.