Dan uživo: Rektor Škrijelj o razrješenju dekanese Hadžović

Vijesti 29. maj 201715:14 > 15:17
N1

U današnjem Danu uživo društvene mreže komentarišemo sa Majom Miralem, urednicom i voditeljicom emisije Konačno petak.

Prvi zamjenik predsjednika Uprave ruske Sberbanke Maksim Poletaev kazao je da bi se trebalo naći rješenje oko Agrokora te da će nastavak finansiranja koncerna ovisiti o “nivou saradnje”. Izjavio je to Poletaev nakon sastanka sa premijerom Hrvatske i resornom ministricom. U toku dana uslijedili su i sastanci sa vodećim hrvatskim privrednicima. O svemu izvještava naš reporter uživo iz Zagreba. Govorimo i o posljedicama po BiH, domaće dobavljače i uposlenike.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj odbio je razriješiti dužnosti dekanesu Medicinskog fakulteta Almiru Hadžović-Džuvo, iako je Naučno-nastavničko vijeće Medicinskog fakulteta potpisalo peticije i zahtjeve za njenu smjenu. Sa rektorom razgovaramo o slučaju “dekanesa”, o nacrtu zakona o visokom obrazovanju u KS i cijenama školarina.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo u svom je 4 mandatu. Kao kandidat SDA izvojevao je 5 pobjeda i naš je današnji gost. Načelnik odgovara na pitanja: šta je napravio za 4 mandata, u kojoj fazi je dionica južne longitudinale koja prolazi kroz Novo Sarajevo, o priključenju Hrasnog brda na kružni tok, rušenju zgrade na Grbavici, ali i stanju u matičnoj SDA.

Višestruka svjetska prvakinja u boksu, Merima Bašić iz Sarajeva, naša je današnja gošća. Koliko je teško primati udarce, kako izgleda život djevojke koja se bavi kickboksom i koji su njeni najveći uspjesi otkrit će nam u Danu uživo.

Za kraj druženja govorimo o 7. Brending konferenciji koja će se održati 6. juna u Domu mladih u sarajevu. saznajte kakav je program i ko su prestižni predavači, te ko su najbolji domaći brendovi.

Kroz Dan uživo vas vodi Emela Burdžović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.