Koldžo: Kod nas je sve djelimična istina

Vijesti 29. maj 201720:48 > 20:51
N1

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo u svom je četvrtom mandatu. Kao kandidat SDA izvojevao je 5 pobjeda.

Čemu pripisujete ovoliki broj pobjeda?

Vjerovatno radu, projektima koji realizujem i načinu vođenja Općine. Dugo godina su općine bile mjesto gdje se ne dešava ništa. U posljednjih 10 godina u ciklusu načelnika među kojima sam i ja došlo je do promjena u kojima su općine prestale voditi visoku politiku, a počele realizovati male stvari bitne za građane“, kazao je Koldžo.

Neki će reći da nikad niste imali dovoljno jaku konkurenciju.

Konkurencija je takva kakvu je da tržište. Konkurenti su bili takvi da su bili bolji, možda bi i meni bilo bolje. Teško je reći da Općina koja ima blizu 100.000 kandidata nije mogla dati ozbiljne kandidate“, rekao je Koldžo.

Jedan od značajnijih projekata na području Općine je izgradnja južne longitudinale. U kojoj je fazi i kako će se riješiti problem zgrade na Grbavici i kružnog toka u Hrasnom, protiv kojeg su protestvovali građani naselja Hrasno Brdo jer po postojećem projektu neće imati priključenje kružnom toku.

Kod nas je sve djelimična istina. Priključak je bio projektovan, a problem je bio način tog priključka. Niti Općina projektuje niti je imala utjecaj. Projektuje struka pod nadzorom Direkcije za ceste. Južna longitudinala je projekat od kantonalnog značaja. Izradu je finansirala Općina Novo Sarajevo s ciljem da se ubrza jer je projekat stajao 40-50 godina. Ukratko, donekle su ti protesti bili opravdani jer uvijek se može napraviti bolje rješenje.

Neopravdani su bili jer podzemni prolaz neće biti osvijetljen pa će biti opasan za djecu. Radi se o običnoj laži. Taj prolaz je osvijetljen najmodernijom LED rasvjetom i sa video nadzorom, stepenicama, liftom i fontanom. Taj kružni krug treba biti najljepši u cijeloj BiH.

Zbog prolongiranja završetak radova ovog dijela Južne longitudinale neće biti septembar, ali se nadam do kraja ove godine. Kada će biti realizovan nastavak u drugoj Općini zaista ne znam“, pojasnio je načelnik Općine Novo Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.