"Hrvati u BiH otvaraju kišobrane kad kiša pada u Zagrebu"

Vijesti 02. jun 201720:45 > 20:52
N1

Najveći broj Hrvata u BiH ne gledaju Sarajevo kao glavni grad. Kada paša kiša u Zagrebu oni otvaraju kišobrane - istakao je Vlado Vurušić, novinar iz Hrvatske, u večerašnjoj emisiji Crvena linija.

Komentarišući situaciju u našoj zemlji, kao i Hrvatima u BiH je rekao kako je BiH u svakom slučaju važna za Hrvatsku zbog velike granice koju dijele.

Bez uvrede, BiH nije funkcionalna država. BiH nije prijetnja Hrvatskoj, ali je to zemlja koja je naslonjena na Hrvatsku. Veliki broj Hrvata tamo živi. Mislim da unatoč svemu tome da Hrvatska nema do kraja izgrađenu politiku prema BiH, pogotovo prema Republici Srpskoj. Stalno se govori o toj federalizaciji, o većim pravima za Hrvate“, kazao je Vurušić između ostalog u večerašnjoj emisiji na N1 te dodao:

Čitav niz pitanja koja u svakom slučaju jesu suštinska i koja se moraju riješiti, ali u prvom redu morali bi se riješiti u BiH. Najveći broj Hrvata u BiH ne gledaju Sarajevo kao glavni grad. Kada paša kiša u Zagrebu oni otvaraju kišobrane. Hrvatska još uvijek nije sama načisto s obzirom na to kako će se ponašati Brisel“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.