"Drinska avantura" od 17. i 18. juna

Vijesti 12. jun 201715:36 > 15:41
Promo

Veliki broj mladih iz Srbije i BiH učestvovaće na dvodnevnoj turističko-zabavnoj manifestaciji „Drinska avantura“ koja će u Foči biti održana 17. i 18. juna, najavljeno je iz fočanskog Omladinskog pokreta.

Učesnici manifestacije će biti u prilici da uživaju u regati gornjim tokom Drine, muzičkim koncertima i drugim zanimljivim sadržajima na fočanskom Akva parku „Ušće“, te učestvovati u tematskim debatama.

Spust gumenim čamcima i drugim plovilima od Rafting centra „Bastasi“ do fočanskog Akva parka „Ušće“, dug 15 kilometara uz moto „Gdje nastaje Drina, počinje avantura“ biće održan u nedjelju, 18. juna.

U okviru regate, biće održane i trke čamcima od Broda na Drini do Foče, a najuspješnije očekuju novčane nagrade.

Druženje se nastavlja „igrama bez granica“ i DJ žurkom na Akva parku.

Dan ranije 17. juna predviđeno je da se održi Okrugli sto na temu “Drina nas spaja” na kome će učestvovati mladi i predstavnici opština u slivu Drine. U večernjim satima na Akva parku “Ušće” održaće se koncert sarajevske grupe „Zabranjeno pušenje“.

U Omladinskom pokretu Foča ističu da su, imajući u vidu da regata, kao vid promocije rijeke Drine, postoji samo u njenom srednjem i donjem toku, došli na ideju da tamo gdje Drina nastaje spajanjem Pive i Tare, gdje je najbistrija i najljepša, organizuju manifestaciju promotivnog i zabavnog karaktera.

„Prva ‘Drinska avantura’ je manifestacija koja promoviše Drinu, turizam, kvalitetnu zabavu i mobilnost mladih. Za posjetioce sa strane obezbijeđen je besplatan kamp na pomoćnom stadionu Fudbalskog kluba ‘Sutjeska’ u Donjem Polju, gdje postoje tuševi i toalet“, rekao je predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić.

Kotizacija za učešće u regati je 20 KM, što uključuje prevoz do početne tačke za spust, troškove skipera – vozača čamaca i učešće u trci čamaca.

Ukupan nagradni fond za trku je 1.000 KM. Za prvo mjesto nagrada iznosi 500, za drugo 300 i treće 200 KM.

Zainteresovani mogu da se jave na zvaničnu stranicu manifestacije, www.drinskaavantura.net, na e-mail [email protected] ili na telefon 066-892-322.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.