Nema informacija o terorističkom napadu u Banjaluci

Vijesti 20. jun 201713:54 > 13:59
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) kontaktiralo je Obavještajno-sigurnosnu agenciju (OSA) BiH i Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH i provjerama je utvrđeno da ne postoji nijedna informacija o eventualnom terorističkom napadu na području Banjaluke.

Rekla je to Feni načelnica Odjeljenje za odnose s javnošću MUPRS-a Mirna Miljanović. Precizirala je da ni OSA, ni Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH nemaju nijednu takvu informaciju.

Dnevni list EuroBlic je objavio da je OSABiH došla do informacija da se sprema napad na objekte ili na neke od štićenih osoba na području Banje Luke zbog čega je sigurnost podignuta na najviši nivo.

Prema ovim nezvaničnim tvrdnjama, potencijalne mete su konzulati, ali i neko od funkcionera na nivou BiH iz RS-a. Izvor EuroBlica naveo je da je o ovim prijetnjama obaviješten i MUPRS-a, iz kojeg su istakli da nemaju takve informacije ni oni ni druge sigurnosne agencije u BiH.

EuroBlic piše da je i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić, potvrdio da su dobili određene informacije, ali da ne može govoriti o njima te da su ta saznanja dobile sve sigurnosne agencije. Za čuvanje konzulata i štićenih osoba u BiH zaduženi su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.