GRAS ima molbu za građane Sarajeva

Vijesti 22. jun 201718:45 > 18:51
N1

Skinuti grafiti, žvakače gume. Oprani prozori, sjedišta. Stari tramvaji u novom izdanju. Zašto ranije nisu čišćeni današnja uprava ne želi da govori no obećavaju - čistoću će ubuduće održavati.

“To će se raditi redovno, mi smo sad napravili generalno čišćenje tramvaja. Naravno neće ostati na ovome, službe će raditi svoj posao ja se nadam kao nikad do sada i molim građane da nam izađu u susret i da pripaze na tramvaje jer su im ipak potrebni”, izjavio je Haris Gušić, prinudni upravnik KJKP GRAS.

Nakon tramvaja, biće očišćeni, autobusi, minibusevi i trolejbusi.

Ovo je samo jedan od očišćenh i opranih tramvaja koji je promovisan danas u okviru velike akcije dubinskog čišćenja vozila javnog gradskog prevoza. Na pitanje zar takvo nešto ne bi trebalo biti normalno, samo su kazali da ranije se to nije radilo. Također krive i građane koji su nemarni prema vozilima javnog gradskog prevoza, jer između ostalog lijepe žvakaće gume, pišu i crtaju po tramvajima te su generalno nemarni.

“Uklonjeno je jako puno smeća, djeca švrljaju po tramvajima, uništavaju. Ne znam čemu to služi. Volio bih da mi to objasne, jer nas sve košta jako puno novca i vremena i ne možemo ići naprijed dok se to radi”, dodao je Gušić.

Građani Sarajeva su nam kazali sljedeće:

“Tramvaj je čist ali narod ne drži do toga”;

“Evo ja se danas vozim i čisto je fino, ali daj Bože da se nastavi”;

“Čitao se nedavno da su počeli bolje to da čiste i evo vidi se po tramvajima”;

“Generalno je mišljenje da su građani nesavjesni, odnosno zavisi od vaspitanja i odgoja koji svako nosi sa sobom od kuće”.

Ministar saobraćaja KS se osvrnuo na rad preduzeća GRAS, ali i to da svi procesi unapređenja ovog sektora idu prilično sporo.

“Mi želimo da vratimo povjerenje građana KS, glavnom gradu BiH kako to i zaslužuje i nadamo se da ćemo to uraditi u što kraćem periodu. Ne možemo biti zadovoljni javnim gradskim prevozom, moramo ga unaprijediti modifikovati i potruditi ćemo se da to i uradimo”, izjavio je Mujo Fišo, ministar saobraćaja KS:

Ministar Fišo je napomenuo i kako se mnogi građani voze besplatno, te da će se u narednom periodu povećati cijene karata.

Osim očišćenih tramvaja predstavljen je i novooslikani tramvaj na kojem se građani BiH pozivaju da koriste i kupuju domaće proizvode, a sve u okviru kampanje Made in BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.