Dodik: Nemam potrebu da objašnjavam svoje finansije

Vijesti 29. jun 201711:14 > 11:16
N1

Komentarišući informacije o unosu 200.000 evra iz Srbije u BiH, predsjednik RS-a Milorad Dodik je rekao da nema potrebu da objašnjava svoje finansije, pa ni tih 200.000 evra dobijenih od prodaje stanova u Beogradu, navodeći da ga ne interesuje ni kakvu percepciju u vezi sa tim ima ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić.

On je poručio da onaj ko smatra da tu ima problema, može da aktivira nadležne organe.

Dodik ističe da iznošenje takvih informacija u javnost može da podlegne pitanjima zaštite ličnih podataka. “Neko je zloupotrijebio činjenicu da sam zvanično prijavio taj novac i pravi spekulaciju u vezi sa tim”, naglasio je Dodik.

On je rekao da je 200.000 evra dobio prodajom dva stana u centru Beograda, te naveo da je krajem osamdesetih i početkom devedesetih imao sedam stanova.

“Novac je plaćen sa banaka koje su dale kredit kupcima i to je došlo na moj račun. Novac sam podigao uredno sa računa Komercijalne banke i na granici Srbije prijavio da tu sumu iznosim, a na graničnom prelazu u BiH da unosim. Sve sam uradio u skladu sa zakonom”, naglasio je Dodik.

On je pojasnio da je stanove prodao iz porodičnih razloga, te da mu je žao što je morao to da uradi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.