Sadik Ahmetović i Šaćir Filandra gosti Novog dana

Vijesti 06. jul 201714:44 > 14:46
N1

Sutra u 10h u Sarajevu počinje sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade RH.

Sjednici će prethoditi bilaterlani susreti, a premijer Zvizdić je najavio da će biti razmatran i čitav set onih pitanja koja, na neki način, opterećuju odnose u posljednje vrijeme.

Pratimo sjednicu sa našim reporterima na terenu, gost komentator u studiju je dekan Fakulteta političkih nauka Šaćir Filandra.

Ponovo je burno u državnom Parlamentu. U srijedu je održana maratonska sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH, na kojoj je donesen zaključak da je potrebno privremeno razriješiti Nikolu Špirića sa mjesta predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad OSA-om.

O ovoj inicijativi, odmetništvu iz SDA, odlukama Ustavnog suda i obilježavanju 22. godišnjice genocida u Srebrenici razgovaramo sa bivšim članom SDA, sadašnjim nezavisnim poslanikom u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Nakon što su prošle godine savladale polu Ironman, dvije prijateljice Selma Kukić i Neira Odobašić postale su prve predstavnice Bosne i Hercegovine koje su završile poznato austrijsko triatlon takmičenje “Ironman” koje je održano u Klagenfurtu.

U ovogodišnjem Ironmanu učestvovalo je više od 3.000 sportista. Selma i Neira gošće su Novog dana.

Idemo uživo i do Bona te sa kolegom Benjaminom Parganom iz bh. redakcije Deutsche Welle-a komentarišemo najznačajnije aktuelne, svjetske teme.

U komentaru društveno političke svakodnevice pozdravit ćemo prof. Sanju Vlaisavljević.

Tačno u 8h dobro jutro će vam poželjeti Emela Burdžović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.