Radončić: Susreti s Izetbegovićem nisu potrebni

Vijesti 13. jul 201714:00 > 14:19
N1

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović i prvi čovjek Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić sastali su se danas u Sarajevu.

Vođeni su razgovori o aktuelnom političkom momentu i saradnji unutar vladajuće koalicije, a nakon sastanka, javnosti se obratio Radončić.

On je kazao da je sastanak trajao kraće od planiranog, a potom govorio o detaljima razgovora.

“Sastanak je trajao kraće nego je bio planiran iz osobnih razloga. Mislim da smo najviše energije potrošili pričajući kako da ova koalicija koja tehnički postoji da što više rezultata za narednih 14 mjeseci jer je jasno da se ne može prekomponovati. SBB i HDZ se slažu da će podržati sve reformske zakone, da ćemo imati precizan stav kada su u pitanju euroatlanske integracije i da ćemo učiniti sve da napravimo rezultat koji građani od nas očekuju”, rekao je lider SBB-a.

O razgovorima s Bakirom Izetbegovićem?

”Mislim da sa SDA imamo o čemu razgovarati, s Izetbegovićem smo previše razgovarali. Ti razgovori s njegove strane su bili neiskreni, tako da ta opcija više nije moguća. Naša koalicija. dok smo u njoj, sa SDA dok su reformske stvari u pitanju je neupitna, a susreti s njim apsolutno nisu potrebni”, dodao je on.

Podsjećamo, ranije su u zgradi Predsjedništva razgovarali Čović i Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije. Nakon sastanka Čovića i Izetbegovića još nije bilo zvaničnih izjava. 

Uskoro opširnije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.