Radončić o Facebook statusu Amele Šehović Mehmedagić

Vijesti 13. jul 201714:36 > 14:41
N1

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović i prvi čovjek Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić sastali su se danas u Sarajevu.

Radončić se nakon sastanka obratio medijima, a govorio je o mnogim pitanjima iz društveno-političke svakodnevnice BiH. 

Na pitanje ko je kriv za lošu situaciju u vlasti i da li je zadovoljan radom Vijeća ministara, kazao je:

Ja nisam zadovoljan radom Vijeća ministara BiH osobno, iako zbog interesa Ministarstva koje vodi gospodin Jusko, podržavali smo taj rad. Vijeće ministara nema predsjedavajućeg sa koalicionim kapacitetom, kamoli kapacitetom da napravi sa opozicijom ili ljudima iz RS“, kazao je Radončić i dodao:

Izetbegović nije jedini krivac za situaciju u državnom parlamentu. Činjenica da je SDA ušla sa jednim brojem poslanika, a danas radi sa skroz drugim svakako otežava rad koalicije. Stanje u zemlji je mnogo komplikovanije od toga da ga adresiramo samo na Izetbegovićevu krivicu“.

Radončić smatra da Vijeće ministara BiH može ostati bez podrške Predstavničkog doma.

Vijeće ministara vjerovatno može izgubiti podršku Predstavničkog doma, ali smjena neće biti moguća na Domu naroda ali je i to poruka da parlamentarna većina nije zadovoljna njihovim radom“.

Rad OSA-e?

Ja sam član komisije i mi smo mjesecima krili od javnosti da imamo ozbiljan lični sukob u vrhu menadžmenta OSA-e. Pred nama se vidjelo da direktor i njegov zamjenik ne komuniciraju. Kad jedna državna služba pukne na ličnom nivou, mi imamo veliki problem. Priča da li će biti smijenjen gospodin Špirić je irelevantna, i važnije je da otvorimo pitanje o stanju u OSA-i, devijacijama koje ja osjećam na svojoj koži nego da li će neko biti predsjednik Komisije ili neće“, poručio je Radončić na pitanje da o radu Komisije za nadzor rada nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i dodao:

N1

Moramo otvoriti konkretne stvari, ko god bio predsjednik Komisije, o dešavanjima u toj službi“.

Nakon toga, Radončić je izvadio papir koji je pokazao novinarima. Pojasnio je da je to navodno fotografija današnjeg Facebook profila supruge direktora OSA-e i kazao:

Pokazat ću vam skandaloznu stvar. Ovo je Facebook profil Amele Šehović – Mehmedagić, supruge direktora OSA-e. Kako supruga direktora OSA-e može znati za istrage i što bi se dogodilo da supruga direktora CIA-e komentariše rad predsjednika Komisije u Senatu?“, kazao je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.