Ramljak o likvidaciji Velproa: Šta će biti sa radnicima?

Vijesti 27. jul 201713:02 > 13:06
N1

Povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak nakon današnjeg sastanka sa ministrima iz Vijeća ministara BiH upoznao je javnost sa restruktuiranjem Konzuma i uvođenjem Mercatora na tržište BiH.

On je prezentovao detaljan plan akterima današnjeg sastanka, kazavši da će Mercator ući u 86 prodavnica Konzuma, dok će 186 prodavnica ostati pod oznakom Konzuma.

Ramljak je kazao da će se kompanija razdvojiti na dva dijela (Konzum i Mercator) te da je to način da se vrati izgubljeno povjerenje kupaca. 

Ovim potezom očekuje se potencijal za rast prometa, a u planu je i smanjenje troškova.

“Ne vidim više značajniji pad. Pogotovo ne što se zaposlenih tiče”, kazao je dodavši da će ukidanje radnih mjesta biti vezano samo za firmu Velpro, odnosno njenu likvidaciju. 

“Ta firma je veliki gubitaš. Tu će jedan dio ljudi biti zbrinut kroz Agrokor, drugi će dobiti otpremnine. To je najznačajniji gubitak radnih mjesta”, izjavio je Ramljak.

Sve ostalo je u stabilnoj fazi, potvrdio je Ramljak – te kazao da se može očekivati poboljšana situacija, i da se konačno situacija oko Agrokora u BiH okreće na pozitivnu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.