Imam Beganović udaren tupim predmetom i izboden nožem

Vijesti 02. jan 201515:08 > 15:14
Facebook

Nepoznati napadač nanio je lakše tjelesne povrede Selvedinu Beganoviću, imamu iz Velike Kladuše, što je treći napad na tog vjerskog službenika u posljednje vrijeme.

Jučer u 17 sati i 25 minuta u Velikoj Kladuši jedno lice napalo je imama Selvedina Beganovića nanijevši mu lakše povrede“, kazao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

On je također istakao kako je jučerašnji napad treći u nizu na imama Beganovića.

Napadač je došao s leđa i udario ga tupim predmetom u predjelu glave, a nakon toga mu je nanio povrede u vidu posjekotina, najvjerovatnije nožem u predjelu grudnog koša, vrata i lica. Medicinski radnici kazali su da se radi o lakšim tjelesnim povredama“, kazao je Šiljdedić dodajući kako je u vezi sa ovim incidentom obavještena nadležna tužiteljica koja provodi istragu o krivičnom djelu nanošenja tjelesnih povreda.

Prema riječima glasnogovornika MUP-a USK-a, još uvijek nisu poznati motivi napada.

Nemamo još uvijek saznanja o eventualnom počiniocu ali je moguć pronalazak lica koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelom jer je žrtva, tj. povrijeđeni efendija u odnosu na prethodna dva puta imao više podataka o opisu lica koje ga je napao jer ga je vidio bolje. Nažalost, nemamo još uvijek identitet osobe i u ovom trenutku ne možemo govoriti o motivima napada. Sumnje efendije koje je imao i ranije, uzeli smo u obzir ali ne možemo ih potvrditi da li se radi o napadu bilo koje grupe ili pojedinca ne znamo dok ne tačno ne utvrdimo lice i motive“, kazao je Šiljdedić.