Učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, a potom napao policajca

Vijesti 02. aug 201710:38 > 10:43
N1/Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 01. 08. 2017. godine oko 13:45 sati uhapsili su Z. D. (1969) iz Srpca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Naime, policijski službenici su postupili po zaprimljenoj prijavi da se na lokalnom putu Razboj Ljevčanski-Bajinci, u mjestu Bajinci, opština Srbac, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali Z. D. sa putničkim automobilom marke ,,Vento“ i sedamnaestogodišnjak sa mopedom koji je u ovoj nezgodi zadobio tjelesne povrede.

Izvršenim alkotestiranjem učesnika, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu kod Z. D, te je prilikom hapšenja isti vrijeđao policijske službenike, a zatim pružio i aktivni otpor, nanijevši tjelesne povrede policijskom službeniku.

Povrijeđenom policajcu je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja Srbac.

O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem istražnih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanju predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj za navedeno krivično djelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.