Svi "Pekabesko" proizvodi ponovo na tržištu RS-a

Vijesti 05. jan 201514:44 > 14:49
Pekabesko

Kompanija „Leburić komerc“ nastavila je promet i distribuciju svih „Pekabesko“ proizvoda na tržištu Republike Srpske, nakon konačne potvrde o apsolutnoj ispravnosti i bezbjednosti svih proizvoda ovog makedonskog proizvođača.

Distribucija je nastavljena nakon što je Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske stavilo van snage Naredbu o zabrani prometa namirnica proizvođača „Pekabesko“ Ilinden.

Iz Kompanije „Leburić komerc“ danas su zahvalili svim kupcima, distributerima i potrošačima na iskazanom strpljenju i povjerenju u ispravnost i kvalitet svih proizvoda „Pekabesko“. 

Navode da će u narednom periodu „nastojati da saniraju štete koje su nastale, kao i da vrate povjerenje svih potrošača u „Pekabesko“ proizvode koje je narušeno „nakon šokantne zloupotrebe položaja i ovlaštenja i koje je imalo za cilj diskreditaciju i uništavanje kredibiliteta“ jednog od najvećih regionalnih proizvođača mesnih prerađevina „Pekebesko“ Ilinden, Makedonija. 

Rezultati analize, koju je na 80 proizvoda iz „Pekabesko“ asortimana proveo Veterinarski institut Republike Srpske „dr Vaso Butozan“, dokazali su ispravnost i zdravstvenu bezbjednost proizvoda „Pekabesko“ o čemu je kompanije „Leburić komerc“, generalni uvoznik „Pekabesko“ proizvoda u BiH nedvosmisleno, istinito i pravovremeno obavijestila kupce, distributere i potrošače. 

Ministar poljoprivrede Republike Srpske je nakon konačne potvrde ispravnosti i bezbjednosti „Pekabesko“ proizvoda, u petak 26. decembra, donio Naredbu o stavljanju van snage Naredbe o zabrani prometa za „Pekabesko“ proizvode, koja je bila na snazi od 5. decembra 2014. godine.

Time je ponovo dozvoljen promet „Pekabesko“ proizvoda na tražištu Republike Srpske.