Sarajevo za Barcelonu: Osuda terorizma i počast za žrtve

Vijesti 19. aug 201708:35 > 08:39
Dron.ba

U organizaciji Međunarodnog centra za mir danas u 12 sati će se u Titovoj ulici u Sarajevu održati skup osude terorizma u Barceloni, gradu u kojem se u vrijeme opsade Sarajeva tačno u podne, na La Rambli (Las Ramblas) svirao Vedranov Albinonijev Adagio, za nevine žrtve terora nad gradom i njegovim građanima.

“Musica per la pau e la memoria – Za nevine žrtve terorizma u Barceloni – NO PASARAN” , naziv je događaja kojim će se odat počast nevinim žrtvama terorizma u Barceloni, prenosi BHRT.

Nakon terorističkog napada u Barceloni predsjednik Međunarodnog centra za mir Ibrahim Spahić uputio je porodicama ubijenih iskreno saučešće i izraze podrške za oporavak ranjenih, osudivši svaki oblik terorizma, nasilja i napada na nevine civile.

Kako bi se izrazila sućut porodicama stradalih, ali i osudio svaki oblik terorizma i nasilja u svijetu, Spahić je pozvao građane Sarajeva da se danas, 19. augusta, okupe tačno u podne u Titovoj ulici i pruže jedni drugima ruke u zajedničkoj osudi ove pošasti.

“U Barceloni se, u vrijeme opsade Sarajeva, tačno u podne, na La Rambli svirao Vedranov Albinonijev Adagio. Bila je to musica per la pau e la memoria za nevine žrtve terora nad gradom i njegovim građanima”, podsjetio je Spahić.

U terorističkom napadu u Barseloni u petak navečer ubijeno 14, a povrijeđeno više od 100 ljudi, kada je terorista kombijem ušao u pješačku zonu na popularnoj šetnici La Rambli (Las Ramblas) i skoro 500 metara gazio sve pred sobom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.