Rešić protiv peticije o ograničenju cijene službenih auta

Vijesti 26. aug 201714:01 > 14:04
Screenshot

Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Skupštini Grada Banjaluka, danas je od ministrice uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejle Rešić zatražio da potpiše peticiju o ograničenju cijena službenih automobila u RS. Međutim, kako se vidi u priloženom videu, ministrica je odbila potpisati inicijativu organizacije RESTart.

Članovi pokreta “ReStart Srpska” već su skupili 3.000 potpisa za ograničavanje cijene koštanja službenih automobila na 50.000 KM.

Oni su organizovali proteste u Banjaluci zbog Audija ministra prosvjete Dane Maleševića, koji je u momentu kada je objavljena vijest o zatvaranju 15 područnih odjeljenja ili škola, sebi kupio Audi sa sportskim sjedištima, elektropodrškom za leđa i drugom luksuznom opremom u vrijednosti od 115.000 KM. MInistarstvo prosvjete inače je u minusu 11 miliona KM.

Zbog pritiska javnosti od kupovine šestocifrenih službenih automobila odustali su Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH kao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

MInistrica uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić danas je prisustvovala otvaranju 12. Blanik kupa u Prijedoru kada su još prišli Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u banjalučkoj skupštini i predsjednik “ReStart Srpska” Stefan Blagić i tražili od nje da potpiše peticiju, što je ona u prvi mah zbunjeno rekla da bi, ali nakon toga je odbila i zamolila da je ne snimanju. Inače Lejla Rešić već je potpisala nabavku Škode za 75.500 maraka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mrežaTwitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.