Arijana Memić za N1: Ovo je nečuveno

Vijesti 15. sep 201713:04 > 13:10
N1

Arijana Memić, sestra Dženana Memića, saslušana je jutros u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a za N1 je kazala kako je poziv na ispitivanje dobila u srijedu ujutro kao osumnjičena.

Ispričala nam je kako nije znala o čemu se radi i da je otišla jutros na ispitivanje gdje joj je rečeno da ju je prijavila  Alisa Mutap koja je navela kako je Arijana njoj prijetila, njenoj sestri Aldijani Bijedić, kao i njenoj porodici.

Ne mogu previše o tome da govorim, tražila sam odgodu dok ne angažujem advokata. To sigurno neće biti jedan advokat, biće tim advokata, ovo je nečuveno. Sve će se dokazati kako postupak bude tekao. Jedva čekam da postupak počne jer će se pozvati i Alisa Mutap – pa ćemo vidjeti šta ona ima da kaže, možda joj se i pamćenje vrati. Imam rok od 15 dana da angažujem advokata. Rekli su kako će me kako vrijeme bude teklo upoznavati kako dalje“, kazala je u razgovoru za N1 sestra Dženana Memića koji je smrtno stradao prošle godine.

Ovo je stvarno velika nepravda. Moj brat je ubijen, da niko ništa ne reaguje, a ja se pozivam kao osumnjičena. Možda će na kraju nas sve uhapsiti, možda ćemo i odgovarati za sve, tako to ide ovdje“, dodala je.

Više informacija u nastavku dana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.