GP BiH: Državljanin Srbije lišen slobode zbog ubistva

Vijesti 10. okt 201713:25 > 13:27
Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Višegrad lišili su slobode R.R. (1955.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Okružni sud u Istočnom Sarajevu raspisao potjernicu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

Kontroliran je pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište. Državljanin Republike Srbije bit će predat nadležnom organu.

Službenici JGP-a Brčko nisu dozvolili ulazak u BiH sedam osoba s područja Kosova zbog neispunjavanja uslova za ulazak u BiH. Kontrolirani su na MGP-u Brčko.

U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Hrvatsku.

Službenici JGP-a Orašje juče su otkrili falsificiranu vozačku dozvolu Poljske koju je na uvid dao C.H. (1996.) prilikom izlaska iz BiH na MGP-u Šamac. Državljanin Republike Turske kontroliran je u vozilu Touran, bh. registarskih oznaka. Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv C.H. bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo falsificiranje isprave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.