Sarajlije na sarkastičan način odgovorile na anketni listić

Vijesti 16. okt 201712:45 > 12:53
Pixabay.com

Samo nekoliko dana je trebalo da stanovnici glavnog grada BiH sarkastično odgovore na anketni list koji su dobili roditelji učenika osnovnih škola na području Kantona Sarajevo.

Naime, prošle sedmice u osnovnim školama je podijeljen list na kojem se roditelji trebaju izjasniti na kojem jeziku žele da njihovo dijete pohađa nastavu. Opcije su tri – bosanski, hrvatski i srpski jezik. Anketni list je izazvao oštre reakcije i polemike među roditeljima koji smatraju da je ovo novi pokušaj podjele među djecom.

Početkom nove sedmice, društvenim mrežama počela je kružiti fotografija novog anketnog listića koji neodoljivo podsjeća na onaj o jezicima. Ipak, ovaj put “izjasniti” bi se trebali svi građani Sarajeva koji već dugo vremena trpe svakodnevne redukcije vode.

Na anketnom listu pod nazivom “Na kom jeziku želite imati redukciju vode” piše da “Vlada Kantona Sarajevo nema važnijeg posla od nametanja segregacije i novih podjela, te da građani od Vlade traže da se jasno definiše na kom jeziku će se reducirati voda”.

Za sada nepoznati autori anketnog lista sarkastičnog sadržaja traže od Vlade na čelu sa Elmedinom Konakovićem da ponudi mogućnost građanima da se izabere samo jedan jezik na kome će biti redukcija vode.

Facebook

Treba dodati da će neformalna grupa građana pod sloganom “Vodoodbrana Sarajeva” u utorak 17. oktobra pred Vladom KS održati proteste od 15:00 do 16:30 sati povodom stalnih redukcija vode u KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.