Jamnica d.d. za N1 o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka

Vijesti 17. okt 201719:09 > 19:13
Izvor: Marko Lukunic/PIXSELL

Općinski sud u Kiseljaku donio je odluke kojima je ljubljanskoj i zagrebačkoj Sberbanci odobrena ovrha dionica Sarajevskog kiseljaka, a koje su u vlasništvu Jamnice.

S obzirom da se radi o iznosu od 67.444.313,68 konvertibilnih maraka, N1 televizija je poslala upit kompaniji Jamnica d.d.  o koliko je dionica riječ, šta to znači za samu kompaniju Sarajevski kiseljak i koji sunaredni, pravni, koraci Jamnice.

Povodom upita N1 televizije iz Jamnice je stigao sljedeći odgovor:

“Sberbank d.d. Zagreb i Sberbank d.d. Ljubljana podnijeli su zahtjev za ovrhom na dionicama Sarajevskog kiseljaka koje su u vlasništvu Jamnice d.d.

Po zaprimanju Rješenja Općinskog suda u Kiseljaku Jamnica d.d. će u danom roku podnijeti prigovor. Pokretanje ovih sudskih izvršnih postupaka nema direktan utjecaj niti će ugroziti poslovanje kompanije Sarajevski kiseljak, koji neovisno o ovim pravnim postupcima nesmetano nastavlja s poslovanjem.

Jamnica će prigovoriti i samoj zabilježbi založnog prava na dionicama u Registru vrijednosnih papira, a koje založno pravo je upisano temeljem predmetnih rješenja o izvršenju koja nisu pravosnažna.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.