Muzur za N1 o dužnicima za vodu: Dajemo im rok od 15 dana

Vijesti 23. okt 201711:58 > 12:11
N1

Azra Muzur, vršilac dužnosti direktorice sarajevskog Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, govorila je danas za N1 nakon isključenja sa vodovodne mreže autopraonice Mimex te istakla kako će ovo preduzeće nastaviti sa isključenjem dužnika.

O današnjem isključenju je kazala kako je riječ o autopraonici koja je u nekoliko navrata bila upozorena da dođe do preduzeća ViK kako bi se dogovorili o načinu otplate duga, no da se niko nije odazvao. Kazala je i kako su se danas na terenu nalazili i pripadnici MUP-a KS, i da će tako biti i ubuduće ukoliko budu smatrali da je potrebna asistencija policije.

Krećemo u akciju isključenja svih dužnika i ovim putem ih pozivam da dođu da se dogovorimo da plate svoje dugove. Imamo preko 60 miliona dugova – što građana, što privrede, što ugostiteljskih objekata. Vidite u kojoj situaciji se nalazi preduzeće. Svi oni koji su dužni moraju da plate svoje dugove“, kazala nam je.

Istakla je i kako postoji mnogo dužnika i da za neke ne znaju ko su, ali i da ima onih koji vrše manipulaciju na vodomjernom mjestu, i onih koji se nikako ne mjere.

Dajemo im rok od 15 dana da se sami prijave, bez posljedica, a nakon toga ide primjena zakonskih odredbi, dakle sve ono što je zakon propisao“, navela je.

Pitali smo je da li će uskoro doći do normalizacije u vodosnabdijevanju u školama o čemu je rekla kako će u narednom periodu nastojati normalizovati Opštinu Centar, bolnicu i javne ustanove, a samim tim i sve škole.

O novinama u ovome preduzeću je kazala: “Biće malo poboljšanje, odnosno male količine u odnosu na velike probleme koje imamo. Prema lokalitetu Hrasno će se poboljšati vodosnabdijevanje. Također, otvaramo i saradnju sa Vodovodom Istočno Sarajevo“.

O tome da li će nove mjere utjecati na povećanje vode je navela: “Ono što se ne mjeri i ne naplaćuje se, a i  same manipulacije sa vodomjerom ugrožavaju sanitarnu bezbjednost. Niko više neovlašteno ne smije da radi na vodomjernom mjestu a pogotovo da se bespravno priključuje. Donijela sam odluku da nema registracije kao bespravan potrošač jer više nema smisla da toga bude“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.