Teška saobraćajna nesreća kod Mostara, ima povrijeđenih

Vijesti 10. nov 201708:12 > 08:14
Bljeskak.info

U četvrtak, 9. novembra u mjestu Salakovac nedaleko od Mostara dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene dvije osobe.

Nesreća je prijavljena u 22:45 minuta, a do nje je došlo kada je vozač automobila Ford Mondeo izgubio kontrolu nad automobilom te udario u bankinu.

Pri tom su povrijeđene dvije osobe, jedna je dobila teške, a druga lakše tjelesne povrede. Osobe su vozilima hitne pomoći prebačene u mostarsku bolnicu gdje im je ukazana pomoć.

Automobil se kretao iz smjera Mostara prema Salakovcu, kada je izletio s ceste, udario u zaštitnu ogradu, iščupao je te nastavio kretanje.

Ford se, kako piše Bljesak.info. vratio na magistralu, prešao obje trake te s druge strane udario i iščupao saobraćajni znak, a kretanje je zaustavio u jarku pored ceste.

Dijelovi betonskog postolja koji su držali zaštitnu ogradu (bankinu), te vrata s vozačeve strane automobila su odletjeli na livadu s jedne strane magistrale, a automobil je svoje kretanje završio s druge strane ceste.

Izvor navodi da je do okončanja uviđaja dio magistralne ceste M-17 bio zatvoren za sabraćaj.

Po naredbi dežurnog tužioca, automobil je specijalnim vozilom prebačen u krug Policijske uprave Mostar radi vještačenja i provjere tehničke ispravnosti.