Nacrt budžeta KS: Osam miliona za tramvajska stajališta

Vijesti 15. nov 201719:42 > 20:08
N1

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održana je danas, a razmatran je Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2018. godinu.

Među ostalim stavkama u budžetu za narednu godinu, izdvaja se uređenje tramvajskih stajališta za koje je planirano izdvajanje značajnih sredstava – osam miliona konvertibilnih maraka.

Kako je za N1 pojasnio Mario Vukasović, nezavisni zastupnik u Skupštini, radi se o modernizaciji stajališta, ali…

‘Osam miliona? Što je previše, previše je. Posebno ako vidimo koliko novca je planirano za nauku i obrazovanje. Mislim da postoje stvari koje se mogu smatrati prioritetnijim. Slijedi rasprava pa ćemo vidjeti”, kazao je Vukasović za N1.

On je na svom Facebook profilu iz Nacrta budžeta izdvojio još nekoliko stavki iz Nacrta budžeta za narednu godinu.

‘Jedan milion maraka za Vodovod Vrutak na Nišićkoj visoravni i dva miliona za Vodovod Bjelašnica, oba vjerovatno za apartmanska naselja. Za uređenje ski-staze na Bjelašnici i startnu platformu sa restoranom 1.5 miliona KM. Izgradnja poslovno-sportskog centra Trnovo jedan milion KM. Uređenje tramvajskih stajališta osam miliona KM”, napisao je Vukasović i dodao:

”ViK-u i GRAS-U je opet dato desetine miliona KM za krpljenje rupa bez ikakvog plana i strategije. Opet su planirana masovna zapošljavanja, pa je tako kabinet predsjedavajuće Babić popunjen za nova četiri čovjeka. Za razne software je opet planirano više miliona bez dodatnog objašnjenja. S druge strane, za nauku je ostalo 500.000 KM, budžet obrazovanja je generalno ostao netaknut, za inkluziju 15.000 KM, za obnovu vrtića u Novom Gradu 0 KM. Prave namjere Vlade KS uvijek možemo pročitati kroz budžetsko planiranje”, napisao je nezavisni poslanik Vukasović.

Više informacija o ovoj temi u narednim danima.