Zapaljen automobil povratniku u Rogaticu

Vijesti 20. nov 201716:36 > 16:38
Facebook

Potpredsjedavajući Vijeća naroda Kemo Čamdžija posjetio je danas porodicu povratnika Ermina Pavice, kojem je jučer u večernjim satima, zapaljen automobil Golf 2, kao i pomoćni objekat, u naselju u Kukavice, u općini Rogatica.

Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar na šupi, koji je prijetio da se proširi i na kuću, a automobil je u potpunosti izgorio.

Policija je danas obavila uviđaj i, po riječima istražitelja iz Istočnog Sarajeva, radi se o podmetnutom požaru te će protiv, za sada, nepoznatih osoba biti podnesena krivična prijava, rekao je Čamdžija.

Izuzeti materijal s mjesta događaja bit će upućen na dodatno vještačenje u Banju Luku.

Ermin Pavica je prije nekoliko dana primio prijeteće poruke, upućene njemu lično i porodici, o čemu je blagovremeno upoznata Policijska stanica Rogatica.

Potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Kemo Čamdžija je tokom posjete propratio aktivnosti istražitelja te od komandira Policijske stanice Rogatica Igora Kušića dobio uvjeravanja da su preduzete sve mjere za sigurnost ove porodice.

Čamdžija je podsjetio da je ovo drugi slučaj, nakon nedavnog trovanja stoke porodice Herceglija, koji je u posljednje vrijeme uznemiro povratnike Bošnjake i prijeti da naruši sigurnost na prostoru općine Rogatica.

Do sada je Rogatica bila svijetao primjer suživota i dobrih komšijskih odnosa, a Čamdžija je izrazio nadu da će se ovaj slučaj istražiti do kraja te da će sigurnost povratnika biti na dobrom nivou i da ovakvih slučajeva neće biti u budućnosti.

Iz Policijske stanice Rogatica su potvrdili da su pripadnici Vatrogasne jedinice Rogatica ugasili požar, u kojem je djelimičnio izgorio pomoćni objekat, dok je vozilo u potpunosti uništeno požarom.

Utvrđuju se, naveli su, sve okolnosti ovog slučaja.