Čengić: SBB je samo još jedna žrtva SDA

Vijesti 25. nov 201714:00 > 14:05
N1

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić nedavno je za N1 kazao da će ministri ove stranke u Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH napustiti vlast. O ovoj najavi za N1 je govorio i generalni sekretar SDP-a Irfan Čengić.

“SBB je samo još jedna žrtva SDA. Sa SDA su svi pokušali. I mi smo im dali šansu 2010. godine, prevareni smo, DF im je dao šansu, SBB im je dao šansu, Stranka za BiH im je dala šansu i Naša stranka je u Gradskom vijeću Sarajeva sa njima koalirala… Oni su jednostavno svaku stranku izvarali i ja SBB gledam kao samo još jednu žrtvu te politike”, naveo je Čengić.

“Ono što me veseli je da 2018. godine nema više stranaka koje oni mogu prevariti i vjerujem da će se tada formirati građanski blok koji će BiH zaista odvesti prema Evropskoj uniji”, kazao  je Čengić za N1.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić je 17. novembra u razgovoru za N1 najavio je ostavke ministara ove stranke u vlasti na nivou FBiH i u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

“Kao što je javnosti poznato, gospodin Izetbegović već mjesecima traži i provocira da SBB napusti vlast. Mi smo potpuno odgovorno prihvatili tu vrstu ponude i očekivati je da će naša četiri ministra u Vladi FBiH i jedno u Vijeću ministara BiH u narednih mjesec dana ponuditi ostavke predsjedniku FBiH Marinku Čavari, odnosno predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću”, kazao je Radončić za N1.

U razgovoru za N1, on je naveo “da će se vrlo brzo vidjeti za predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nema parlamentarnu većinu”.

“Svu odgovornost na novonastalu situaciju snosi gospodin Izetbegović koji je nekada isključio SBiH iz vlasti, SDP, Demokratsku frontu, ASDA i sada SBB. Oni ne mogu naći nove koalicione partnere, ali bili su vrlo uporni i na nama je da poslušamo taj zahtjev gospodina Izetbegovića”, kazao je Radončić za N1.