"Ovo je drugi put da nedozvoljena sredstva uđu u Tribunal"

Vijesti 29. nov 201712:49 > 12:53
Anadolija

Otrov u sudnici haškog Tribunala ili bilo šta drugo što je inače zabranjeno unijeti je zabrinjavajuće i neprihvatljivo, rekla je Florence Hartman, bivša galsnogovornica Tribunala.

Ovo je drugi put da zabranjena sredstva budu unesena u Tribunal. Prvi put je to bilo u slučaju Slobodana Miloševića i tada to nismo vidjeli, a on je uzimao protulijek koji je poništavao djelovanje lijeka za visoki pritisak i sada. Šokantno je da se ovo desilo i ne znam kako obezbjeđenje to nije spriječilo jer znali su skočiti na mene“, rekla je Hartmann i naglasila da je bilo važno da ćrtve danas neometnao čuju presudu, piše magazin Start.

Kaže da je teško spriječiti samoubistvo ako je neko to odlučio, ali da bi trebalo da bude nemoguće u Tribunal unijeti bilo šta što nije potrebno za postupak

Kada sam ja bila u zatvoru konzulici Francuske je zabranjeno da mi unese čokoladu, a ovo je ušlo. Zašto pravila nisu ista za sve?“, rekla je Hartmann.

Podsjećanja radi, Slobodan Praljak je usred čitanja presude i nakon potvrđivanja zatvorske kazne za njega od 20 godina popio nešto za šta je njegova advokatica rekla da je otrov.