Ivan Lovrenović gost Novog dana

Vijesti 19. dec 201715:29 > 20:12
N1

Iz Novog dana izdvajamo ekskluzivni intervju sa Ivanom Lovrenovićem - piscem, novinarom i urednikom koji će nakon pauze od 6 godina govoriti sa Novi Dan. Sa Lovrenovićem govorimo o knjizi "Unutarnja zemlja", ulozi elita "visoke kulture" u formiranju političke i nacionalne svijesti, osjećaju pripadnosti nekoj naciji, ustrojstvu BiH...

Niko ne može zaustaviti gradnju Pelješkog mosta. Ako ne dobijemo podršku Evrope, izgradnju mosta finansirat ćemo sami – poruke su iz Hrvatske. Koji je odgovor BiH, hoće li uspjeti dobiti traženo i na koji način, o tome ćemo u nastavku! U Novom danu ćemo razgovarati i sa dr. Munirom Jahićem sa Građevinskom fakulteta u Sarajevu.

Rubrika press sa Edom Čelebićem – novinarom AJB.

Gastro turizam je važan dio turističke ponude u svijetu jer mnogi turisti žele doživjeti jedinstveno iskustvo s hranom i pićem i da je vrijedno uspomene. Gastro manifestacije važne su za turizam jer se na taj način turistima predstavlja neki grad ili regija kroz jela. Jednako važne su i printane publikacije, a jednu od njih predstavljamo u nastavku Novg dana.