"Mi u SBB-u se ne bi miješali u odnose bračnih partnera"

Vijesti 28. dec 201719:23 > 19:23
N1

Predstavnički dom Federalnog parlamenta prekinuo je hitnu sjednicu na kojoj se trebalo raspravljati o budžetu za narednu godinu. Na sjednici se nisu pojavili predstavnici poslaničkog kluba HDZ-HNS, jer su zahtjevali da se prvo završi sa radom 26. redovne sjednice. Uslijedila je pauza, nakon koje je predložen dnevni red koji nije usvojen.

Nakon pauze pristupilo se glasanju za predloženi dnevni red sjednice koji nije usvojen te je sjednica zaključena. Na današnjem dnevnom redu se trebao naći Prijedlog zakona o PIO, ali i Budžet Federacije za narednu godinu.

“Smatram da je ovo pogrešan potez HDZ-a, budžet je nešto što svi zajedno treba da riješavamo. Posebno ako se uzme u obzir da je ministrica finansija i dopremijerka Jelka Miličević iz reda HNS”, rekao je šef kluba SDA Ismet Osmanović.

 Osmanović je nakon otvaranja sjednice zatražio pauzu kako bi sekretarijat Parlamenta pozvao poslanike HNS/HDZ da se vrate u klupe.

“Obzirom da se radi o tako važnom dokumentu koji život znači za Federaciju. Ne bi me čudilo da je ovo danas napravljeno kako se ne bi usvojio budžet”, kazao je Osmanović.

Šef kluba SDA je dodao da je demokratski da opozicija glasa protiv budžeta, te potcrtao da je HDZ dio vlasti.

Iz Saveza za bolju budućnost su kazali da ne snose krivicu za današnju sjednicu.

“Mi u SBB-u nismo krivci za ovo danas što se desilo. Isključivi krivci su odnos dvije političke partije koje su u braku već duže od 20 godina. Mi kao ozbiljni politički subjekt ne bi se miješali i nije, kažu, fino miješati se u odnose bračnih partnera”, poručio je Nasir Beganović, SBB.