Apel iz bolnice u Bihaću: Teško bez transportnog inkubatora

Vijesti 03. jan 201814:31 > 14:34
Kantonalna bolnica Dr. Irfan Ljubijankić

Iz Kantonalne bolnice Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću danas je upućen apel usljed, kako je navedeno, iznimno teške situacije u kojoj se ova zdravstvena ustanova nalazi.

”Ovim putem željeli bismo vas upoznati sa situacijom na Odsjeku za neonatologiju ZU Kantonalna bolnica “Dr. Irfan Ljubijankić” Bihać koji je suočen sa problemom nedostatka transportnog inkubatora za bebe rođene prije vremena što značajno otežava rad medicinskom osoblju ovog Odsjeka”, saopćeno je iz Bihaća.

Kako je navedeno u saopštenju, godišnje na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo rodi se oko 2300 beba, od toga 6% beba treba dodatnu njegu zbog infekcija ili preranog rođenja.

”Životno ugroženim bebama je potrebno intenzivno liječenje u Kliničkim centrima koji su udaljeni od naše Ustanove nekoliko stotina kilometara. U takvim slučajevima transportni inkubator će bitno doprinijeti sigurnosti u transportu novorođenčadi, odnosno smanjiti dodatno oštećenje mozga, što može rezultirati trajnim posljedicama za rast i razvoj djeteta.

U nadi da će se prepoznati značaj nabavke transportnog inkubatora, organizirana je humanitarna akcija. Uplatom sredstava na račun Udruženja-podružnica ginekologa i perinatologa USK-a, građani mogu donirati sredstva te na taj način omogućiti nabavku transportnog inkubatora”, saopšteno je.

“UPLATE SE MOGU IZVRŠITI NA ŽIRO RAČUN”

161 035 000 318 0090

UDRUŽENJE-PODRUŽNICA GINEKOLOGA I PERINATOLOGA USK-A BIHAĆ

SVRHA DOZNAKE-KUPOVINA TRANSPORTNOG INKUBATORA

“ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA”

ZU KANTONALNA BOLNICA DR. IRFAN LJUBIJANKIĆ
Darivalaca krvi 67, Bihać, BiH

IBAN: BA39 3389 1048 0213 6713

Unicredit bank d.d.

SWIFT: UNCRBA 22

SVRHA DOZNAKE-KUPOVINA TRANSPORTNOG INKUBATORA

Unaprijed se zahvaljujemo!