Direktor EBRD-a: Početak novog ciklusa investiranja u BiH

Vijesti 05. jan 201810:27 > 10:30
N1

Direktor Ureda Evropske banke za obnovu i razvitak (EBRD), Ian Brown novinarima je nakon potpisa ugovora o garanciji za kredit od 70 miliona eura je izrazio zadovoljstvo urađenim poslom.

“Koridor 5C je najveći infrastrukturni projekat koji se radi u BiH. Ovim potpisom, EBRD je u transportnu infrastrukturu BiH investirao više od milijardu eura”, naveo je dodavši da ova investicija stvara nova radna mjesta i poboljšava ekonomsku sliku BiH.

“Ovo potpisivanje potvrđuje da će povećanje dovesti do novog ciklusa u investiranjeu sektor transporta BiH”, kazao je Brown.

“Potpis je dokaz kako brzo možemo napredovati na ostvarenju konkretnih rezultata. Hvala Putevima RS, vlastima RS, gospodinu Bevandi i njegovom timu za sve uložene napore”, kazao je direktor EBRD-a.

On je podsjetio da je BiH već imala 221 milion eura već odobrenih sredstava – koja su bila blokirana nedostatkom seta zakona o akcizama.

“Sada je sve omogućeno, vidjet ćete nove investicije, stvarne investicije u ovom sektoru”, naglasio je tokom obraćanja novinarima.