Damir Bećirović i Nedžad Korajlić gosti Novog dana

Vijesti 19. jan 201814:16 > 20:04
N1

Zašto je BiH još uvijek na 2. nivou opasnosti na listi zemalja opasnih zbog mogućnosti terorističkih napada, po State Departmentu, unatoč tome što godinu dana nije bilo incidenata?

Mjesto je dijelila sa Kosovom, koje nekoliko dana potresa ubistvo Olivera Ivanovića. O sigurnosti i prijetnjama u BiH u “Novom Danu” govorimo sa Nedžadom Korajlićem, stručnjakom za terorizam i dekanom Fakulteta za kriminalistiku UNSA.

Šef kluba zastupnika DF u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Damir Bećirević ovoga jutra je sa nama. Šta se dešava u državnom Parlamentu, postoji li volja da se riješi pitanje Izbornog zakona, je li se ikada saznalo ko je predlagač Zakona o akcizama i koliko je vjerovatno da će Izborni zakon biti izmijenjen do 8. maja?

Uživo smo u Tuzli! Bosanski kulturni centar Tuzla prošle godine realizovao je 407 događaja, od čega u decembru 55 događaja, što je najveći broj događaja u jednom mjesecu od osnivanja ove ustanove. Obaraju sve rekorde, a za “Novi dan” govori prvi čovjek ove institucije, Edis Bajić. Bit ćemo i na pijaci Markale u Sarajevu.

Naša reporterka je tamo kako bi prisustvovala posebnom performansu trojca Helem Nejse.. u “Novom Danu” saznajte zašto je ova gradska tržnica nezaoobilazna lokacija. Sa vama je Merima Šemić.