Građane Sarajeva iznenadilo snimanje scena filma (FOTO)

Vijesti 04. feb 201810:55 > 10:59
Nap.ba

U sarajevskom naselju Pofalići na glavnoj saobraćajnici u jutarnjim satima nekoliko puta je došlo došlo do obustave saobraćaja zbog snimanja scena za film "Suosjećanje za đavola" koji se bazira na istinitim događajima tokom opsade Sarajeva.

Sarajevska policija zaustavljala je saobraćaj, ali i građane koji su željeli preći s jedne strane ceste na drugu. Građani su bili zbunjeni i uznemireni jer nisu znali šta se dešava, a samo im je rečeno da se sklone s ulice i da ne prelaze ni u kom slučaju, piše Patrija.

Fotoreporter agencije Patria uspio je zabilježiti scenu koja se snimala, a riječ je o reporterskom automobilu koji se kretao velikom brzinom. Automobil je došao iz pravca hotela Holiday te se polukružno okrenuo na Pofalićima. Scena je ponovljena tri puta u sat vremena.

Nap.ba
Nap.ba
Nap.ba

Inače, snimanje filma kanadskog reditelja Guillaume de Fontena počelo je prije nekoliko dana, a film je inspirisan istinitim događajima i temelji se na autobiografiji francuskog novinara Paula Marchanda koji je tokom 1992. i 1993. godine izvještavao iz opkoljenog Sarajeva.

Radnja filma se odvija u ratnom Sarajevu, a s obzirom na to da je bolnica “Jezero” jedan od značajnih vizuelnih simbola staradanja Sarajeva i njegovih građana planirano je da u ovom filmu bolnica bude autentično prikazana.

Snimanje će trajati do polovine marta na nekoliko lokacija u Sarajevu.

Glavne uloge u filmu tumače Niels Schneider, Ella Rumpf i Vincent Rottiers.

Film “Suosjećanje za đavola” je koprodukcija Monkey Pack Filma iz Francuske, Go Filmsa iz Kanade, Nexus Factoryja iz Belgije i bosanskohercegovačke produkcijske kuće SCCA/pro.ba.