Nakon eksplozije u Banovićima: Policija izuzima snimke

Vijesti 18. feb 201815:09 > 15:22
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obavili su uviđaj u Banovićima gdje je sinoć došlo do eksplozije u jednom ugostiteljskom objektu, potvrđeno je za N1 iz ove institucije. Objavljeni su i prvi, šturi detalji, o događaju.

Kako je kazao portparol MUP-a Izudin Šarić, izuzeti su materijalni dokazi, ali još uvijek nije poznato koja naprava je eksplodirala.

‘Uviđaj je završen, uzeti su dokazi s lica mjesta. Ono što je bitno je da su izuzeti snimci s video nadzora s objekata u blizini. Nema informacija o kojoj vrsti eksplozivne naprave je riječ. Izuzeti su dokazi koji idu na vještačenja”, rekao je Šarić uz napomenu da su mali problemi nastali jer vlasnici nekih od okolnih objekata nisu bili prisutni.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona sinoć je u 21 sat dobilo dojavu kako je na diskoteku QM u Banovićima bačena eksplozivna naprava. Jedna ženska osoba zadobila je tom prilikom lakše povrede.

Ugostiteljski objekat QM, (diskoteka) u suvlasništvu je Mirsada Kukića, poslanika u Federalnom parlamentu i bivšeg predsjednika Kantonalnog odbora SDA TK, koji je prije nekoliko dana smijenjen s ove pozicije.