Burdžović: Naša situacija je na liniji tragedije i komedije

Vijesti 09. feb 201508:32 > 08:53
N1

Gošča komentatorka u pregledu dnevne štampe ovoga jutra bila je Emela Burdžović, nekadašnja novinarka, danas menadžerica Franz Ferdinad Hostela.

Jučer, u centru Sarajeva, ženska osoba je pokušala izvršiti samoubistvo skokom sa stambene zgrade. Na svu sreću žena je odustala od skoka po dolasku policije i Hitne pomoći. Prema riječima stanara žena je imala psihičkih problema, pa je zato i prebačena na Kliniku za psihijatriju KCUS.

Mentalno stanje kod ljudi u BiH nije stabilno. Često dolazi do ubistava, samoubistava i drugih oblika nasilja“, kazala je Burdžović.

Najveći dio naslovnice “Dnevnog avaza” zauzeo je naslov da je ista novina u posjedu spiska državnih funkcionera koji su uzeli “bijeli hljeb.”.

Za mene je to frapantno, iako to postoji i u drugim državama. Političari su sebe obezbjedili, a s nama šta bude“, rekla je Burdžović.

Prije početka prelistavanja dnevne štampe voditeljica Novog dana, Alma Dautbegović-Voloder i Emela Burdžović su razgovarale o važnosti društvenih mreža.

Uprkos tome, u Republici Srpskoj donesen je tzv. “Twitter zakon”.

To je užas. Ne znam ko će činiti tu neku komisiju, kako će se sankcionisati i šta je to što će se kažnjavati. U suštini nije smiješno. Naša je situacija stalno na liniji tragedije i komedije. To je kršenje ljudskih prava, kršenje slobode govore. BiH ima gomilu većih problema.”

U SAD-u uhapšeno je šestero bh. državljana koji su osumnjičeni da su pomagali teroristima ISIS-a.

Može se desiti bezbroj lijepih stvari, ali ovakve vijesti će se plasirati u svjetskim medijima što je jako loše za BiH. Nasilje nikada nije način rješavanja problema. Ne razumijem mlade ljudi, oni napuštaju svoj ugodni život i mjesto stanovanja i odlaze podržavati teroriste“, smatra menadžerica hostela.

“Odlaze stari giganti, nažalost. Za nadati se da nam dolaze neki novi”, prokomentarisala je Burdžović naslov da je Hidrogradnja doživjela propast hidrogradnje.

Crna hornika puni listove printanih medija. Samoubistvo zbog nemogućnosti vraćanja kredita izvršila je 20. osoba.

Imati kredit je samo po sebi stresno i da znate da vam se nikada neće desiti promjena kursa. Svi smo mi u nekim dugovima i komplikacijama finansijskim, ali kada se dese ovakve stvari kao što se desilo ljudima u slučaju “Švicarac”, a uz to trebate prehraniti porodicu, onda je to zaista strašno.”