Učenici Druge gimnazije predstavom do novca za ekskurziju

Vijesti 23. feb 201816:27 > 18:30
N1

Učenici sarajevske Druge gimnazije izveli su sinoć predstavu pod nazivom "Večer smijeha", koju su samu napravili s ciljem da prikupe sredstva za svoje kolege koji nisu u mogućnosti ići na ekskurziju.

Imitirajući svoje profesore, ali i ostale uposlenike Druge gimnazije, na duhovit i zabavan način, kroz predstavu “Večer smijeha”, učenici su se na ovaj način odlučili pomoći školskim drugovima koji ne mogu obezbjediti novčana sredstva za ekskurziju.

To je humanitarnog karaktera. Ovo je već druga predstava. Uvijek je ovako posjećeno i urnebesno. Kada su došli sa idejom ja sam odmah prihvatila i onda smo išli na uvježbavanje, probe, šta može šta ne može, malo cenzura“, rekla je Lejla Avdagić – profesorica muzičke kulture.

U prepunoj sali za fizičko vaspitanje, više od sat vremena, profesori su sa oduševljenjem gledali kako ih učenici imitiraju. No, veoma malom broju profesora se ova ideja nije čak ni svidjela, te nisu dali saglasnost da se njihov lik nađe u predstavi.

Mali broj njih da se naljutio ili da im nije bilo baš pravo, ali u suštini to smo mi, to je ta čar Druge gimnazije, to jeste da dođete, radite, poštujete svog profesora ali se možete našaliti, i on na vaš račun i vi na njegov, i to je samo jedna zdrava komunikacija i odnos poštovanja“, kazao je Faruk Hajdarević – učenik i organizator predstave.

Pa vidite, nije to baš prijatno. Ne znate šta vas očekuje. Ne volimo mi baš da drugi primjete šta kod nas možda nije najbolje, ali većinom su svi prihvatili”, izjavila je Lejla Avdagić – profesorica muzičke kulture.

A osim profesora, u predstavi se našao i lik direktora Druge gimnazije.

Te teme su uvjek bile, i u naše vrijeme. Kad smo išli u školu, uvjek smo imitirali naše profesore. Ono što je bilo važno za mene kao direktora jeste da su profesori dali dozvolu da ih učenici imitiraju, i imitirali su čak i mene“, rekao je Seid Alibegović – direktor Druge gimnazije.

Osim druženja i smijeha, cilj je bio i prikupiti novčana sredstva kako bi što većem broju učenika obezbjedili odlazak na ekskurziju. A puna sala govori kako je cilj ispunjen.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.