Hahn: Vaši političari moraju odgovoriti vašim težnjama

Vijesti 28. feb 201808:51 > 08:56
N1

Evropski komesar za politiku proširenja Johannes Hahn oglasio se na Twitteru uoči današnje predaje odgovora na Upitnik Evropske komisije.

“Govorim mladima građanima u BiH: vi ste budućnost ove zemlje i vaša budućnost je u EU. Vaši politčari moraju odgovoriti vašim težnjama. Posjeta predsjednika Evropske komisije Jean-Claudea Junckera je dokaz ovog evropskog puta”, napisao je Hahn na Twitteru.

U zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas će biti upriličena predaja odgovora na Upitnik Evropske Komisije.

U posjetu Bosni i Hercegovini danas, 28. februara, stižu predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, potpredsjednica Evropske komisije i visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini i evropski komesar za politiku proširenja Johannes Hahn.

Podsjetimo, 9. decembra 2016. godine u Sarajevu Johannes Hahn je uručio Upitnik Evropske komisije predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću. Godina, dva mjeseca i 19 dana (446 dana ukupno) BiH je trebalo da Upitnik završi.

Bosna i Hercegovina odgovorila je na 3.242 pitanja Evropske komisije. Postignut je puni konsenzus za blizu 94 posto odgovora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.