Patković: Nismo nastali da rješavamo pitanja boraca

Vijesti 01. mar 201811:08 > 11:09
N1

"Mi nismo nastali da rješavamo egzistencijalna pitanja, kao što mnogi hoće da zamjene teze. Naše udruživanje je potreba da obilježimo značajne datume i događaje ", rekao je Šerif Patković predsjednik Koordinacije temeljnih boračkih udruženja FBiH, te dodao da je za to odgovorna Vlada FBiH.

Patković je ranije kazao da je njegovo udruženje zatražilo da se nastavi funkcionisanje sistema države.

Tražimo odgovorna lica, da se izvrši legitimisanje svakog lica koje se nalazi tamo, da vidimo uvjerenje o učešću u Armiji, da znamo stvarno jel bio, da vidimo zbog čega je došao, i da snosi odgovornost, da vidimo ko je odgovoran zato što neko nije isporučio robu, što se neko razbolio“, rekao je Patković.

Patković se obratio na press konferenciji na kojoj su govorili resorni ministar Salko Bukvarević, premijer FBiH Fadil Novalić i predsjedavajući PD Parlamenta FBiH Edin Mušić.

Na pitanje zašto on ima manje empatije prema borcima od predstavnika vlasti, Patković je odgovorio da je to zato što ne snosi taj dio odgovornosti i nema potrebu da se pravda.

Mi nismo nastali da rješavamo egzistencijalna pitanja, kao što mnogi hoće da zamjene teze. Naše udruživanje je potreba da obilježimo značajne datume i događaje “, rekao je Šerif Patković predsjednik Koordinacije temeljnih boračkih udruženja FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.