Hapšenje u centru Sarajeva nakon vožnje ukradenog vozila

Vijesti 13. mar 201812:56 > 13:01
N1

Policijski službenici Prve policijske uprave jučer su uhapsili dvije osobe u centru Sarajeva nakon što je utvrđeno da su se vozili u ukradenom automobilu.

Kako piše u saopćenju MUP-a KS, jučer u 2 sata u ulici Hamdije Kreševljakovića, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici I PU su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Dacia”, kojim je upravljao vozač M.A., rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a na mjestu suvozača se nalazio P.H., rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno dana 05./06.03.2018.godine iz ulice Biskupa Buconjića u Mostaru. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Vozilo je uz uredno izdatu potvrdu oduzeto radi potrebnih vještačenja i vraćanja vlasniku. Isti su lišeni slobode i predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je za licem M.A. raspisana potraga od strane Općinskog suda u Sarajevu i isti je predat u nadležnost službenicima Sudske policije, radi sprovođenja u KPZ Zenica na izdržavanje zatvorske kazne.

Nakon završene kriminalističke obrade P.H. je otpušten iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.