Bojić o napuštanju SDS-a: Kao da sam izuo betonske cipele

Vijesti 16. mar 201817:00 > 17:13
N1

Poslije napuštanja SDS-a, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić pristupio je DNS-u, vladajućoj stranci u Republici Srpskoj.

Lider ove stranke Marko Pavić kaže da se bez DNS-a koji od juče ima i klub poslanika neće moći donositi odluke na državnom nivou.

Tri decenije političke karijere, više poslaničkih mandata prošlost su Borislava Bojića, kao člana SDS-a. Budućnost mu je do juče politički neprihvatlljiv DNS. Sam Bojić u državnom parlamentu djelovaće u novoformiranom klubu DNS-a kojeg čine još i Jovan Vukovljak i Đorđe Krčmar.

“Ja kao da sam izuo betonske cipele i skinuo ogroman teret s leđa, ja više tu odgovornost za stranku nemam. Ja sam prije svega u DNS-u, nisam na Marsu. S obe noge sam na zemlji, promovisaću politiku DNS-a koja je prije svega narodna”, poručio je Bojić.

Do posljednjeg Glavnog odbora bivše stranke SDS-a Bojić je, makar javno, ćutao o svom nezadovoljstvu. Danas kaže ne želi gledati u retrovizor.

U SDS-u nakon prvobitnog iznenađenja kažu.

“Mislimo da sa ovim potezom SDS jača. U Prijedoru su dosad bili onako skromni rezultati SDS-a, sa novim rukovodstvom u tom gradu, ali i mnogim drugim SDS očekuje pobjedu”, izjavio je Zoran Latinović.

Pobjedničke ambicije ima i DNS, stranka u kojoj je otvoren prelazni, transferi su dobrodošli, a odavno ih kažu ne broje.

Koliko je ljudi prešlo u DNS?

“Kako je rekao onaj spiker prenoseći utakmicu auuuuuu, to je toliki broj ne mogu vam ja to reći, zaista puno…”, izjavio je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

“Kada bi upitali pacijenta kojem fali krv da li će njemu smetati ako mu neko da krv? Pa, svježa krv svakoga osvježava, učini jačim, pa će tako i nas u DNS.Nema razloga da se ljutimo, mi smo otvorena, demokratska stranka”, kazao je.

Borislav Bojić demantovao je da su kompenzacione liste razlog njegovog izlaska iz SDS-a. Nije komentarisao odnos sa predsjednikom stranke Vukotom Govedaricom. Ranije je izjavio da je nezadovoljan odnosom prema Krajini, te da se stranka vodi na relaciji Marijin Dvor – Lukavica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.