Gratz: Ljudi, hajmo širiti pozitivnu priču

Vijesti 19. mar 201820:49 > 20:51
Dennis Gratz

Federalni zastupnik Dennis Gratz poručio je danas da opozicija mora krenuti proakativno djelovati i širiti pozitivnu priču ako želi glasače izvesti na izbore i promijeniti stanje, te da niko više ne čita isprazna stranačka saopštenja i međusobna podmetanja 'lijevo od centra'.

“Opozicija ima neke press konferencije čiji uspjeh mjere brojem kamera, jedni drugima podvaljuju kandidature, ponašajući se kao mala djeca. Istovremeno, vrlo otvoreno svi plešu sa SBB-om, kao da ta politička stranka nije u vlasti. Pa evo ljudi su danas oborili kantonalnu vladu, ti zastupnici učestvuju u unutarstrančkim sukobima SDA”, napominje Gratz.

“Ljudi, hajmo širiti pozitivnu priču. Znam da možda mase vole kad pojedini opozicioni predstavnici šalju otvorena pisma Vučiću i ratuju protiv zamišljenog protivnika, ali je li stvarno želimo da okosnica opozicije bude populizam oslobođen ikakvog suštinskog sadržaja”, dodaje Gratz.

“Stranka demokratske akcije puca po šavovima, i umjesto da sad pokažemo odgovornost, predlažemo rješenja, razotkrivamo zajedno kriminal i budemo vrlo glasni o tome, sve što čitam u medijima je kalkulisanje ili populizam. Hajmo malo krenuti objašnjavati šta će to opozicija raditi kad dođe na vlast”, dodaje Gratz.

“Ne smije ovaj narod biti opet prevaren, ako mislite nakon izbora formirati vlast sa HDZ BiH u Federaciji, recite im to, nemoj da se godinu dana naguravmo i da na kraju kažete da ste morali. Nemojte molim vas da se dogodi da SNSD bude najpoželjiniji partner za koaliciju, kad svako normalan vidi da Crnadak, Šarović i Mektić rade ozbiljan posao za sve narode i BiH na državnom nivou. Možda je vrijeme da neko narodu kaže istinu. Hajde da napišemo politiku po kojoj ćemo se isto ponašati u opoziciju i na vlasti. Eto, ne mora se niko ujediniti, ne trebaju nam kongresi i veliki javni događaji, hajmo na papiru napisati šta ćemo i kako ćemo”, dodaje Gratz.

“I završite više priču o kandidatima za Predsjedništvo. Ako Željko Komšić i Demokratska fronta smatraju da je najbolje za njihove birače i tu stranku da on bude kandidat, neka bude. Kakvi dalji pregovori, dogovori i pozivi, on ima slobodu i pravo da se kandiduje. Možemo li da prestanemo misliti da svako ko ne zamišlja svijet kao mi – ne treba ni da ga zamišlja”, zaključio je Gratz.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.