Naredne sedmice sastanak HDZ-a i međunarodne zajednice

Vijesti 06. apr 201815:51 > 15:57
HDZ BiH

Potpredsjednik HDZ-a Marinko Čavara je u razgovoru za N1 najavio sastanak predstavnika svoje stranke sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Kako je kazao Čavara, naredne sedmice je planiran sastanak.

Ja sam stvarno iznenađen da je bošnjačkim strankama uzor ustroj RS. To je apsolutno suprotno njihovim dosadašnjim stavovima svim ali očito kada treba ostvariti neki cilj da se ne biraju sredstva ja mislim da to nije model na kojem možemo napraviti napredak. U narednoj sedmici predstavnici HDZ-a će se također sastati s predstavnicima međunarodne zajednice. Očekujem još intenzivniji angažman onih koji mogu pomoći da se približe stavovi u BiH. Oni su za to da se poštuju odluke Ustavnog suda i mislim da se to može napraviti, ima dovoljno vremena. Kažu da je Dejton dogovoren u deset dana, čitav Sporazum, zašto ne može i nekoliko članaka Zakona“, kazao je i dodao:

“Samo je pitanje kakve su okolnosti u kojima se to dogovara i kako su medijatori spremni naći rješenje kvalitetno koje će poštovati prava svakog od konstitutivnih naroda”, ističe potpredsjednik HDZ-a u razgovoru za N1.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.