CIK: Dostupni podaci o imovini načelnika i gradonačelnika

Vijesti 16. apr 201816:19 > 16:24
N1

Od danas su javnosti dostupne na web stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine i Izjave o imovinskom stanju izabranih načelnika/gradonačelnika (141) na Lokalnim izborima 2016. godine, saopćeno je danas iz Centralne izborne komisije.

Centralna izborna komisija BiH je prošle godine predstavila novu aplikaciju za unos podataka iz obarazaca o imovinskom stanju. U decembru 2017. godine Centralna izborna komisija BiH je objavila Izjave o imovinskom stanju izabranih zvaničnika na Općim izborima 2014. godine.

Isključeni su zaštićeni lični podaci, a aplikacija je prilagođena zvaničnim jezicima u BiH. Unos podataka je rađen ručno tako da nije isključena mogućnost postojanja greške. Centralna izborna komisija BiH će nastojati da u budućnosti omogući elktronsku dostavu podataka koji će kao takvi moći biti objavljeni na web stranici.

Podatke potražite na OVOM linku.

Podsjećamo, CIK je ranije objavio imovinske kartone zvaničnika izabranih na izborima 2014. Možete ih potražiti na OVOM linku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.