FUP uhapsio dvije osobe zbog zloupotrebe službenog položaja

Vijesti 20. apr 201820:08 > 20:12
N1/lustracija

U operativnoj akciji "Globus" pripadnici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona uhapsili dvije osobe zbog zloupotrebe položaja.

Akcija je sprovedena na područku Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo, a vezana je za dokumentovanje koruptivnih krivičnih djela i njihovih izvršičaca, navodi se u saopštenju FUP-a.

Kako je navedeno u saopštenju Federalne uprave policije, u hapšena je osoba S.K. iz Gračanice, a na području Zenice je uhapšena osoba inicijala V.Š.

Izuzeti su predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem gore navedenog krivičnog djela, a uhapšene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Tužilaštva TK.

Značajnu podršku prilikom provođenja istrage pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, dok su asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružili pripadnici Ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.