Savić za N1: Ovo je hajka na mene

Vijesti 27. apr 201811:05 > 11:07
N1

Tu se vidi jedna hajka protiv Savić Konstantina zato što sam prijavljivao niz sudija i tužioca da vrše nečasne radnje. Oni ne žele mene kao budućeg prosperitetnog pravnika koji govori pet stranih jezika da se upišem u Imenik advokata, kazao je za N1 bivši kandidat za načelnika Teslića, Konstantin Savić.

Savić se sumnjiči da je od početka februara pa do sredine marta, kao stručni saradnik u advokatskoj kancelariji u Tesliću, koja je izbrisana iz Imenika advokata Advokatske komore RS, više puta načinio lažnu ispravu tako što je neovlašteno upotrijebilo pečat drugog advokata iz iste advokatske kancalerije, te isprave
dostavljao nadležnom sudu i tužilaštvu.

Vaš komentar na optužbe?

Dobro ste prenijeli, međutim tu se vidi jedna hajka protiv Savić Konstantina zato što sam prijavljivao niz sudija i tužioca da vrše nečasne radnje. Oni ne žele mene kao budućeg prosperitetnog pravnika koji govori pet stranih jezika da se upišem u Imenik advokata. Napominjem da su me prije mjesec dana, a čekam već šest
mjeseci, skinuli sa dnevnog reda u vezi sa upisom u Imenik.

Znači, tvrdite da u ovim optužbama protiv Vas nema nimalo istine?

Kako ćete reći da je neko falsifikovao ispravu, zašto se teretim ja? Ako je Marijan Savić advokat zašto nije prvo saslušan on pa da vidi ko je to, da li još neko radi u toj advokatskoj kancelariji i tako dalje. Kažem vam šta je uzrok – umjesto da me upišu u Imenik advokata donijeli su odluku da me skinu sa dnevnog reda, bez bilo kakvog osnova. To je sve da ne bih kao advokat inicirao istrage. Ja bih ušao u milion predmeta gdje su oni vršili zloupotrebe.

Jeste li koristili pečat drugog advokata iz iste advokatske kancelarije i takve isprave dostavljali nadležnom sudu i tužilaštvu?

Nikada nisam koristio ništa neovlašteno, to može sam advokat.

Da li ste odlučili za koju poziciju ćete se kandidovati na Općim izborima, poslanika ili predsjednika RS-a?

Nisam se odlučio i sada ova istraga košta finansijski i najvjerovatnije će biti kandidatura za narodnog poslanika. Otvoreno vam kažem, išao bih za predsjednika RS-a da napravim niz promjena u pravosudnom sistemu koji danas nikome ne garantuje pravdu.

Vi ste na prošlim lokalnim izborima, kao nezavisni kandidat, osvojili 507 ili 3,01 posto glasova. Možete li sada bolje?

Po zvaničnim podacima imam daleko veći broj glasova, ali su određena lica rekla da su mi ukrali niz glasova. Ostao sam i ostajem pri reformama pravnog sistema ali dok se ne bude promijenio i zakonodavni okvir i načelo etike sudstva, tužilaštva i VSTV-a biće izvitoperen pravni sistem.

Vi ste magistar pravnih nauka po struci. Kojih pet stranih jezika govorite?

Govorim italijanski, njemački, engleski, francuski, učio sam arapski, grčki, španski…Ruski sam sad krenuo učiti. Primljen sam na 1. godinu doktorata u Beogradu i imao sam test za polaganje njemačkog i engleskog.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.