Raguž: Nikakav "plan B" službeno nije razmatran

Vijesti 15. maj 201813:28 > 13:31
N1

Nezadovoljan neusvajanjem izmjena Izbornog zakona predsjednik HDZ-a Dragan Čović najavio je jučer plan B. Za "plan B" Martin Raguž predsjednik HDZ-a 1990 i zastupnik u Domu naroda Bosne i Hercegovine kaže da nikada nije institucionalno razmatran.

Martin Raguž kaže da jedini plan o kojem možemo skupa zajedno svi govoriti je EU put Bosne i Hercegovine.

“Nikakav plan “B” službeno institucionalno nije razmatran što se tiče HNS-a i to je moj komentar. Za one koji govore o planu “B” i koji iznose te inicijative i ideje treba pitati da obrazlože, prezentiraju šta to podrazumjevaju pod tim. Ono šta ja mogu reći kao izaslanik u Domu naroda i čovjek koji je ovdje proveo dosta vremena zajedno sa vama jeste da jedini plan o kojem možemo skupa zajedno svi govoriti je EU put Bosne i Hercegovine, ispunjavanje reformi na tom putu, stjecanje kandidatskog statusa, postizanje europskih kriterija i standarda u svim oblastima života, ustavne i druge reforme i naravno reforma Izbornog zakona i politička i tehnička, to je put.”, naglasio je Raguž,

Naravno da imate stranke i njihove taktičke ciljeve, načine ponašanja koji im očito do sada donose rezultate, bez odgovornosti za najavljeno a ne učinjeno“, zaključio je on.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.