Svečano i u britanskoj ambasadi zbog kraljevskog vjenčanja

Vijesti 19. maj 201815:27 > 15:33
Srna

Britanski ambasador u BiH Edward Ferguson upriličio je danas u Sarajevu prijem povodom 92. rođendana kraljice Elizabethe Druge, te vjenčanja princa Harrya od Velsa sa holivudskom glumicom Meghan Markle.

Ambasador Ferguson se zahvalio svim zvanicama koje su se odazvale dvostrukom slavlju – rođendanu kraljice koja već 66 godina vlada Britanijom, kao i vjenčanju modernog britanskog princa Harrya koji je našao svoju modernu “američku princezu” Meghan.

U rezidenciji britanskog ambasadora u BiH, gdje je održan prijem, zvanice su mogle pratiti direktan prenos kraljevskog vjenčanja iz Londona.

Twitter/ Edward Ferguson
Twitter/ Edward Ferguson
Twitter/ Edward Ferguson
Twitter/ Edward Ferguson

Princ Harry od Velsa, unuk kraljice Elizabethe, sin princa od Velsa i pokojne Diane, princeze od Velsa, vjenčao se danas u Londonu sa holivudskom glumicom Meghan Markle.

Ceremonija je održana u Kapeli Svetog Georgea, u dvorcu Windsor, 34 kilometra zapadno od Londona.

Kraljica Elizabeta Druga rođena je 21. aprila 1926. godine, a njen rođendan se slavi dva puta. Jednom u krugu porodice i privatno na dan njenog rođenja, i drugi put javno i zvanično u junu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.